Trufles


        Trufles,praline i sitne slastice su sjajan način kako zaokružiti ručak ili večeru za posebne prigode.Osnova je čokolada,a uz dodatak likera,badema,oraha,naranče,suhih smokava,prošeka,kokosa krećete ravno u čokoladni raj.Samo čekaju da ih napravite.Čime ćete se počastiti možete birati.Donosim vam recepte za rafaelo ,trufles sa konjakom i narančom i trufles sa prošekom,bademima,suhim smokvama i grožđicama.
Rafaelo kuglice:
  • 200 g kvalitetne  bijele čokolade
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 130 g kokosa

Zagrijati vrhnje i izlomljenu čokoladu i miješati dok se čokolada otopi,dodati kokos.Sve dobro promiješati,skinuti s vatre i ohladiti.Pustiti da odstoji nekoliko sati u hladnjaku.Oblikovati kuglice i još ih malo uvaljati u kokos.

Trufles s konjakom i narančom:

  • 200 g tamne čokolade 64% kakaa
  • 100 g tamne čokolade 76% kakaa
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 1 žlica maslaca
  • 2-3 žlice konjaka
  • 2 žlice sitno narezanih arancina
  • malo ribane korice naranče
  • 2-3 žlice soka od naranče

Slatko vrhnje zakuhajte,prelijte preko obe vrste čokolade.Miješati dok se čokolada ne otopi,dodati preostale sastojke i ostaviti neko vrijeme u hladnjaku da se stegne.Oblikovati kuglice i uvaljati ih u kakao.


Trufles sa prošekom ,bademima,suhim smokvama i grožđicama:

  • 2oo g mliječne čokolade
  • 100 g tamne čokolade 76% kakaa
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 2 žlice grožđica
  • 2 suhe smokve 
  • 100 g badema
  • prošek





Suhe smokve sitno nasjeckati,grožđice potopiti u prošek i kad omekšaju štapnim mikserom sve usitniti.Vrhnje zagrijati do vrenja preliti preko izlomljene čokolade i miješati da se otopi.Dodati ostale sastojke i dobro promiješati.Ostaviti u hladnjak da se dobro stegne.Oblikovati kuglice i uvaljati ih u sjeckane bademe.
Sve ono što radim možete pratiti i na mojoj fb stranici :https://www.facebook.com/menus.plasiris/?ref=hl

Primjedbe

Autor Frana Omelić rekao je…
Neznam još uvijek koje izabrati . ali sigurna sam da ću jedan bar ovih dana...hvala za predivne recepte!